Waar het Spaarne Haarlem binnenkomt ligt een prachtige kans voor de huisvestingsmogelijkheden voor de lokale jongvolwassenen. Op de locatie, voorheen in gebruik als hoogspanningstransformatorstation, komt een hofgebouw met circa 140 appartementen in diverse woningtypen variërend van 25 m2 studio's tot 50 m2 tweekamerappartementen.

Met het voorgestelde community-living gebouw, wil ontwikkelaar 1828 Groep de kloof tussen het ouderlijk huis/studentenwoning en een volledig zelfstandige woning verkleinen. De gedeelde woonvorm is een welkome aanvulling op het beperkte aantal jongerenwoningen in Haarlem, zo blijkt uit de duizenden aanmeldingen.  

De woningen zijn voor jongeren in de leeftijd van 18 tot 28 jaar en bieden relevante voorzieningen om het leven hier uiterst comfortabel te maken. Denk aan overdekte auto- en fietsenstallingen, een openbaar café om af te spreken met vrienden en familie, een levendige gemeenschappelijke huiskamer om af te spreken met je buren of misschien wil je een meer serene ruimte om je te concentreren op je studie-inspanningen: 1828 Haarlem biedt het allemaal. 

Op dit moment ligt het bestemmingsplan ter inzage en wordt de laatste hand gelegd aan het definitief ontwerp. 

ANIMATION