Aan de rand van het centrum van Hoofddorp zal langs de Burgemeester van der Willigenlaan woongebouw De Foyer verrijzen. Woongebouw De Foyer zal een diverse mix van woningen huisvesten in een aangename woonomgeving. Dit project wordt gerealiseerd op de locatie van twee voormalige kantoorgebouwen aan de Burgemeester van der Willigenlaan 40-66 en een deel gemeentegrond. Onlangs is de anterieure overeenkomst tussen projectontwikkelaar Equilis en de gemeente door beide partijen ondertekend. Dit betekent groen licht voor de ontwikkeling van De Foyer.

animatie

Het project omvat 122 zorgvuldig ontworpen appartementen, inclusief een parkeervoorziening voor bewoners en bezoekers. De Foyer draagt bij aan het voorzien in de huisvestingsbehoefte van de gemeente Haarlemmermeer, met 30% van de appartementen bestemd voor sociale huur en 20% voor middeldure huurwoningen. De overige appartementen zullen beschikbaar zijn voor verhuur in de vrije sector. Wat dit project bijzonder maakt, is de speciale aandacht voor zorgbehoevende senioren. De woningen zijn ontworpen met comfort als prioriteit, om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften. Een aanvulling die de verbondenheid en interactie bevordert is de voorgestelde gemeenschappelijke woonkamer voor de zorgbehoevende bewoners.

"De vraag naar zorgwoningen neemt sterk toe en zal blijven stijgen. Ik ben dan ook erg blij dat we een overeenkomst hebben voor De Foyer, zodat er weer extra zorgwoningen in onze gemeente komen."

Jurgen Nobel, wethouder woningbouw

Het gebouw sluit in maat en schaal aan op de stedelijke sfeer van het stadshart. Ingeklemd tussen de Prins Hendriklaan en de nieuwe stationsroute vormen drie bouwdelen samen een harmonieus geheel. Er is veel aandacht besteed aan de buitenruimtes en de plattegronden van de woningen. Terugliggende rooilijnen, loggia's en balkons dragen bij aan de kwaliteit van de woningen en geven het gebouw een kenmerkend uiterlijk. De architectuur van het metselwerk is zorgvuldig ontworpen en past met twee kleuren binnen het palet van aardse tinten dat is gekozen voor nieuwbouw in het centrum. Metselwerkverbanden voegen nog meer verfijning toe en benadrukken het verticale karakter van het stedelijke accent. De gevel heeft een duidelijk ritme van massa en onderbrekingen, waardoor het verschil in schaal tussen de nieuwe ontwikkelingen in het stadscentrum en de omliggende buurt wordt overbrugd. Het gebouw biedt een gezonde balans tussen rust en reuring voor toekomstige bewoners. Binnen het gebouw zijn parkeerplaatsen beschikbaar voor (deel)auto's, (bak)fietsen en scootmobielen. De randen en daken van de parkeervoorziening worden voorzien van vegetatie. Het ontwerp voorziet op een integrale manier in het faciliteiten van klimplanten, nestkasten en wateropvang.

Informatie

Joeri van Ommeren, Tsveta Ruseva, Bob Spitz, Valeriia Pozharska, Thijs Asselbergs
EversPartners, KVMC, VlugP
Equilis
View location on Google Maps
lopend